/ by /   ! Utan en kolumn / 0 comments

Flickor lär sig bättre än pojkar: vad som hotar?

De avlyssnade initiativet i skolan, institutet och på jobbet. Varför är det lättare för flickor att få en utbildning och hur det hotar deras personliga liv? Fråga till experter.

Till och med för 50 år sedan var det svårt att föreställa sig, men idag studerar flickor i nästan alla västländer bättre än pojkar – Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD). Tjänstemän som ansåg att flickor var låga för att studera för 40 år sedan, nu i förtvivlan glider de pojkarna av Harry Potter i hopp om att de kommer att läsa åtminstone honom.

Denna situation observeras i alla lager av samhället, från privata boardinghus med en årlig utbildningskostnad på flera tiotusentals dollar till offentliga skolor för familjer med låg inkomst. "Det handlar om deras ålder, i omstruktureringen av kroppen, i hormoner," säger Anthony Seldon, chef för London Wellington College (Training-25 tusen pund per år.

"Det finns en kollektiv övertygelse om att arbeta i lektioner, att visa ditt sinne inte är coolt," tillägger Ivan Yip, chef för skolan för Poor Bronx Leadership Academy (New York, USA).

Pojkar gör mindre och läser mindre

Men från OECD: s rapport är det uppenbart att situationen inte är så dramatisk. Fördelen med flickor manifesteras inte överallt: i matematik, till exempel, femton -åriga pojkar överar sina kamrater -Gap motsvarar ytterligare tre månader av träning. Inom naturvetenskapen är båda könen i allmänhet lika, men i litteraturen i alla 64 länder där testning genomfördes, flydde flickorna framåt och överträffade pojkar i ungefär ett års studie.

Sådana testresultat är en direkt följd av skillnaden i manlig och kvinnlig attityd till utbildning. Eleverna i genomsnitt spenderar på läxor fem och en halv timme i veckan, studenter – en timme mindre. Tre fjärdedelar av flickor älskar att läsa, bland unga män finns det lite mer än hälften. Tiden på läsningen reduceras från år till år för båda könen, men pojkarna vägrar böcker snabbare.

Det visar sig att den genomsnittliga pojken är där den värsta studenten än den genomsnittliga flickan. Så här säger statistik, och detta är den allmänna åsikten. Men det finns inget behov av att dra felaktiga slutsatser.

Istället för att ägna mer uppmärksamhet åt elever i gymnasiet, för att uppmuntra deras intresse för lärande, att motivera dem att hantera, att slåss med en stereotyp att ”studie är sug”, många lärare, enligt OECD, beter sig annorlunda. De tenderar att behandla dem skeptiskt och utvärdera sitt arbete nedan och förstöra de senaste resterna av motivation.

Könsfördel

Det är förmågan att läsa och förstå vad de läser, som vid utgången från gymnasiet, flickorna äger mycket bättre, är nyckeln för vidareutbildning, både i gymnasiet och på universitetet. På många sätt, på grund av detta, förändrades förhållandet mellan sökande och universitet: 1986 var 54% av de https://www.hemmahos.net/hur-man-forfor-en-man-5-steg/ sökande män, nu är majoriteten (56%) kvinnor.

Samma läsfaktor förklarar till stor del varför unga män studerar i genomsnitt sämre flickor och kastar oftare, utan att avsluta, högre utbildning. Detta alternativ var acceptabelt för ett sekel sedan, när det fanns mycket välbetalt manligt arbete på arbetsmarknaden som inte krävde högre utbildning, men dessa tider har länge varit över, och vad de ska göra med det växande antalet ogrundade unga män?

Feminismens triumf?

Det finns en synvinkel enligt vilka kvinnor redan har gått förbi män inte bara i utbildning, utan också i politik och i den sociala hierarkin. Men den nuvarande situationen som behagar feminister nu kan uppröra den kvinnliga befolkningen i framtiden: om kvinnor oftast gifter sig med män eller en högre social krets, kommer väl utbildade, väl -rika män att sluta ta tag i alla.

Kvinnor förlorar fortfarande avsevärt för män i två viktiga parametrar: de tjänar i genomsnitt 25% mindre män, och deras antal bland de bästa cheferna överstiger inte en tredjedel.

I den moderna världen uppskattas arbetet särskilt i orimliga timmar, tillgänglighet via telefon dygnet runt, villigheten att snabbt ändra arbetsplatsen – kvalitet, traditionellt inneboende hos män. Det tål denna manliga bastion eller fall, som alla tidigare, det återstår bara att gissa.


Leave a Reply